Scroll Untuk Artikel Lagi Menarik

Aku ajak isteri tidor malam tu, bangun je pagi bini aku buat ssuatu lepas aku buat ni kat dia mlm tadi

Foto sekadar hiasan.Assalamulaikum.. Saya seorang suami kepada dua orang anak2 saya.. saya dah isteri sudah berkahwin hampir 7 tahun.. so nak di pendekkan cerita isteri saya nie seorg yang baik.. tapi sikap panas baran saya, saya tak boleh nak kawal.. asal marah sikit saya naik tangan.. tapi isteri tetap tidak tinggalkan saya..

saya pernah curang dengan beliau semasa isteri mengandung anak pertama saya.. masa tue dia sangat2 marah, saya ubah diri saya, saya tinggalkan perempuan tue.. sampi sekarang saya tak pernah ada hubungan dengan perempuan lain kerana saya sayangkn isteri saya..

saya nie agak tersasar, sembahyang jauh sekali.. kira jarak saya dengan Allah sangatlah jauh.. selalu lupa diri.. dengan mak mertua saya tak bersefahaman.. sampai susah sangat nak balik rumah mertua saya.. tapi isteri hanya mampu menangis dan menanggung luka bersendirian.. kami kerap bergduh.. kadang masalah kecik kadang masalah besar dan kerap saya naik tangan..

isteri saya bekerja, so perbelanjan kami lebih pada dia yang tanggung cuma kalau kurang duit, saya akan tanggung selebihnya.. tapi jangan anggap saya biarkan dia menanggung sume bil dia seorang.. saya masih tanggung, makan minum saya bagi, cuma bab nafkah saya tak pernah hulur, saya mengaku ini semua sebab kebodohan saya..

so nak dijadikan cerita, saya ada marah isteri saya pada satu malam nie, tapi saya tak naik tangan cuma gertak, sebab masa tue dia duduk kusyuk main telefon dan saya rampas telefon tersebut.. saya cuba check takde mesej dari pihak lain keatas isteri saya..

cuma masa tue saya nak ajak dia tido sebab fikir kan anak2 sume nak masuk tido dan hari pun agak lewat malam.. tapi disebabkan kes tersebut, besoknya isteri saya lari meninggalkn saya dengan bawak anak2 saya dan ini first time berlaku selama saya bersama dengan dia 7 tahun.. hari yang dia larikn diri saya dapat mesej dri dia yang dia nak saya ceraikn dia, sebab tak tahan dengan perangai saya..

saya akui semua terjadi adalah dari kesilapn dan keegoan saya.. saya btul2 rasa menyesal, dan saya sangat sayang kan keluarga saya.. saya ayah kepada dua anak2 saya.. bini saya keja shift, saya kerja office hours, so kalau dia kerja malam memang saya akan jaga anak2.. weekend saya cuti kalau dia kerja saya akan jaga anak, so masa saya memang lebih pada anak2..

saya tak pernah lepak malam dengan kawan2 hampir 3 tahun.. sebab saya suka duduk rumah layan kan anak2 dann isteri.. cuma kali ini saya btul2 tersentap.. sebab dia larikan diri dari saya dan ini adalah kali pertama, saya tak sanggup menaggung dugaan ini, sebab saya pikir kan anak pertama saya akan start tadika pada tahun depan, saya sayangkan keluarga saya, saya btul2 nak berubah..

saya tak pernah jauh selama ini dengan anak2.. saya call dia tak angkat, saya tak dapat dengar suara anak2 saya, kalau rindu pun hanya dengan melihat video yang saya simpan di telefon saya..saya sedar saya dah tersasar, apa yang terjadi ini bukanlah atas kesalahan isteri saya, semua berpunca dari saya.. saya nak berubah, saya nak keluarga saya bahagia ke hingga akhir hayat..

saya cuma harap isteri beri peluang terakhir bagi saya sebab saya tak sanggup untuk ceraikan beliau, dan sekiranya berlaku lagi, saya rela lepaskn dia, cuma saya dalam proses dekat kan diri saya dengan Allah, supaya perkara yang sama tidak akan berlaku lagi.. saya harap anda sume mampu berikn sokongan untuk saya berubah.. kalau pihak KRT ada nasihat atau pendapat tentang kisah saya, saya alu2 kan denga hati terbuka.. saya suami yang ingin berubah demi isteri dan anak2….

Sumber: duniakini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *